В следствения арест в Благоевград е разпоредена вътрешна проверка  във

...
В следствения арест в Благоевград е разпоредена вътрешна проверка  във
Коментари Харесай

След самоубийството : Вътрешна проверка в ареста в Благоевград

В следствения арест в Благоевград е разпоредена вътрешна проверка  във връзка със самоубийството на  Цветелин Цеков, който  държа за заложници  фамилията на годеницата си  в село Вълково и рани тежко татко й. Обект на инспекцията е и различен случай с задържан, който е бил измъчван и застрашен с обезчестяване от собствен съкилийник. 

Вътрешната инспекция в следствения арест е разпоредена от шефа на  регионалната дирекция " Изпълнение на наказванията " комисар Милан Миланов. 

Комисия ще раздследва аргументите, довели до самоубийството на похититеиля в санданското село Вълково Цветелин Цеков, против който бяха повдигнати четири обвинявания, в това число и опит за ликвидиране. Той беше открит мъртъв в килията на следствения арест, обесен на решетката с връзки от маратонки, съществуването на които е е сериозен пропуск.

Проверява се и различен случай с задържан, който е бил измъчван и заплашван с обезчестяване от съкилийника си.

По устав арестантите би трябвало да бъдат проверявани от чиновници на всеки 15 минути. Дали има позволени съществени нарушавания ще ревизира специфична комисия, в  състава  на която са чиновници от Кюстендил.

Ако се установяват съществени пропуски или умишленост в дейностите на чиновниците в следствения арест, ще бъдат наложени дисциплинарни санкции, безапелационен беше  регионалният шеф на ГДИН. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР